Κράτηση
budapest3

Βουδαπέστη – (Παραδουνάβια χωριά )

325.00€

Αναχωρήσεις: Κάθε Δευτέρα      4 ημέρες

Κάθε Πέμπτη    5 ημέρες

Η Βουδαπέστη είναι η πρωτεύουσα της Ουγγαρίας και έδρα της κομητείας της Πέστης. Έχει περίπου 1,7 εκατομμύρια κατοίκους . Η Βουδαπέστη έγινε μια ενιαία πόλη που καταλαμβάνει και τις δύο όχθες του ποταμού Δούναβη, με τη συγχώνευση στις 17 Νοεμβρίου 1873 της Buda (Βούδα), Óbuda (Όμπουντα, παλαιά Βούδα) και Pest (Πέστη). Είναι η έβδομη μεγαλύτερη πόλη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Out of stock

Product Description

Βουδαπέστη –  (Παραδουνάβια χωριά )

Αναχωρήσεις: Κάθε Δευτέρα      4 ημέρες

Κάθε Πέμπτη    5 ημέρες

 

1η ημέρα: Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και αναχώρηση για το «μαργαριτάρι του Δούναβη» την Βουδαπέστη. Άφιξη, παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας , μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Απόγευμα ελεύθερο στην διάθεσή σας. Διανυκτέρευση.

Tips: Προτείνουμε να επισκεφθείτε το μουσείο Καλών Τεχνών, ή να απολαύσετε τον καφέ σας στο φημισμένο καφέ Ζερμπό με τον πλούσιο διάκοσμο.

 

2η ημέρα: Βουδαπέστη – ξενάγηση πόλεως

Πρόγευμα και στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε την Βουδαπέστη, η ονομασία της οποίας καθιερώθηκε μόλις τα τελευταία 128 χρόνια, όταν οι τρεις πόλεις που την απάρτιζαν, Ομπούντα, Μπούντα και Πέστη, ενώθηκαν. Θα περάσουμε από την πλατεία των Ηρώων όπου θα δούμε τον αρχάγγελο Γαβριήλ να υψώνει στα χέρια του το στέμμα, ιερότερο σύμβολο της χώρας , τις κεντρικές φιγούρες του μνημείου αυτού που είναι οι αρχηγοί των επτά φυλών που ίδρυσαν την πόλη και ο αρχηγός τους Αρπάντ, τον καθεδρικό του Αγ. Στεφάνου, το λόφο Γκέλερτ με την μοναδική θέα , την εκκλησία του Αγ. Ματίας, με τους οδοντωτούς πυργίσκους όπου γινόταν η στέψη των βασιλέων της Ουγγαρίας, την πύλη της Βιέννης και εξωτερικά το Κοινοβούλιο που είναι το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, με μήκος 268 και ύψος 96 μ. Η ξενάγησή μας θα ολοκληρωθεί στον Πύργο των Ψαράδων σήμα κατατεθέν της πόλης, που αποτελείται από επτά πύργους πάνω στα μεσαιωνικά τείχη, από όπου προσφέρεται εκπληκτική θέα της τριγύρω περιοχής. Το υπόλοιπο της ημέρας στην διάθεσή σας για να εξερευνήσετε την πόλη . Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα: Βουδαπέστη – προαιρετική Εκδρομή στα Παραδουνάβια Χωριά

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και στην προαιρετική για σήμερα ολοήμερη εκδρομή μας κατά μήκος του Δούναβη θα επισκεφθούμε τον Άγ. Ανδρέα, παραδοσιακό χωριό της Ουγγαρίας, όπου θα δούμε το Μουσείο της γλύπτριας Μαργκίτ Κόβατς και τη ορθόδοξη εκκλησία του 1752, χτισμένη από τον αρχιτέκτονα Μάγιερ-Χόφερ. Περιπλανηθείτε στο χωριό των Καλλιτεχνών και των Καλών Τεχνών, όπως χαρακτηριστικά αποκαλείται ο Άγ. Ανδρέας. Θα συνεχίσουμε για το Έστεργκομ, την πρώτη πρωτεύουσα του ουγγρικού κράτους, όπου θα επισκεφθούμε το μητροπολιτικό ναό, που ήταν μέχρι το 1976 από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Βουδαπέστη . Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα: Η μέρα της επιστροφής μας

Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

 

Το 5ημερο πρόγραμμα έχει μια επιπλέον ελεύθερη ημέρα

 

 

Αναχωρηση Ξενοδοχειο 2κλινο 1κλινο παιδι φοροι
4ημερες
Κάθε Δευτέρα
LA PRIMA FASHION 4* HTL
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
325 435 295 145€ Kοστος
αποσκευής
40€ το ατομο
LA PRIMA FASHION 4* HTL
ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ
365 550 335
ΜARRIOTT 5*
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
375 535 345
ΜARRIOTT 5*
MΑΙΟΣ – ΙΟΥΝΙΟΣ
575 915 545
5ημερες
Κάθε Πέμπτη
MERCURE BUDA 4*
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
325 415 295
MERCURE BUDA 4*
ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ
360 490 330
LA PRIMA FASHION 4* HTL
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
380 535 350
LA PRIMA FASHION 4* HTL
ΜΑΙΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ
430 630 400
ΜARRIOTT 5*
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
575 810 545

 

Πτησεις με AEGEAN AIRLINES
Παρασκευή Αθήνα-Βουδαπέστη Α3 878 09:10 – 10:10
Δευτέρα Βουδαπέστη -Αθήνα Α3 879 10:50 – 13:50

Περιλαμβάνονται:

 • μεταφορά από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο και αντίστροφα
 • 3,4 διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο επιλογής σας
 • πρωινό
 • πανοραμική ξενάγηση πόλεως
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ενημερωτικά έντυπα

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • φόροι αεροδρομίου 145€
 • Kοστος αποσκευής 40€ το ατομο
 • αχθοφορικά
 • είσοδοι σε μουσεία
 • ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

 

Σημαντικές Σημειώσεις – Παρατηρήσεις

 • Η σειρά των ξεναγήσεων στα προγράμματα μπορεί να διαφοροποιηθεί λόγω αργιών ή άλλων τεχνικών λόγων διεκπεραίωσης, χωρίς όμως να υπάρχει καμιά παράλειψη.
 • Γενικά τα δωμάτια των ξενοδοχείων παραλαμβάνονται μετά τις 14.00 και παραδίδονται πριν τις 12.00μ.μ. ανεξάρτητα από την ώρα άφιξης ή αναχώρησης των εκδρομέων.
 • Τα τρίκλινα δωμάτια είναι δίκλινα με την προσθήκη επιπλέον πτυσσόμενου κρεβατιού το οποίο τοποθετείται κατά κύριο λόγο για την εξυπηρέτηση παιδιών ηλικίας ως 12 ετών. Συνεπώς το δωμάτιο δεν είναι το ίδιο ευρύχωρο με το δίκλινο.
 • Παρακαλούμε όπως φροντίσετε να έχετε μαζί σας διαβατήριο εν ισχύ και νέου τύπου (με ημερομηνία έκδοσης μετά την 1/1/2007) ή ταυτότητα νέου τύπου με λατινικούς χαρακτήρες για να ταξιδέψετε. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη της μη επιβίβασής σας στο αεροπλάνο βαρύνει εσάς και μόνο. Αυτό ισχύει και για τις περιπτώσεις στρατιωτικών και άλλων σωμάτων ασφαλείας που χρειάζονται ειδικές άδειες από τις υπηρεσίες τους. Αντίστοιχα ισχύει για τις περιπτώσεις αλλοδαπών όπου πρέπει σε κάθε περίπτωση να συμβουλεύονται οι ίδιοι την πρεσβεία τους για τα απαραίτητα έγγραφα και διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να ταξιδέψουν
 • Προσοχή στις αποσκευές σας. Λάβετε υπόψη ότι επιτρέπεται μόνο 1 αποσκευή ανά επιβάτη με μέγιστο βάρος τα 20 κιλά. Επιτρέπεται μόνο 1 χειραποσκευή ανά επιβάτη να φέρει εντός του αεροσκάφους. Σακούλες και γυναικείες τσάντες θεωρούνται χειραποσκευές. Στις χειραποσκευές δεν συμπεριλαμβάνονται τα ψώνια από τα καταστήματα που βρίσκονται μετά τον έλεγχο των αποσκευών και προσώπων όπως και οι φορητοί υπολογιστές.
 • Η τιμή συμμετοχής έχει καθοριστεί με βάση τις ισχύουσες τιμές την περίοδο έκδοσης του εκάστοτε τιμοκαταλόγου. Οποιαδήποτε επίσημη αύξηση επιβαρύνει τους  εκδρομείς  και την αναφερόμενη επί του τιμοκαταλόγου τιμή συμμετοχής.
 • Τα παιδιά 2-12 ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο.

 

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο (+30) 2104295171 και στο email: info@thelwdiakopestwra.gr

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Βουδαπέστη – (Παραδουνάβια χωριά )”