Κράτηση
Dalmatia126

ΔΑΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ – 6μερη Οδική Εκδρομή

289.00€

Περιλαμβάνει:
• Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
• Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής
• Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα

Δεν περιλαμβάνει:
• Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, δημοτικός τουριστικός φόρος,
• προσωπικά έξοδα, ποτά, φιλοδωρήματα και
• Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο, και γενικά ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
• Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και οπουδήποτε χρειάζεται
• Εισιτήρια Κρουαζιέρας, πάρκων κ.λ.π.

Σημειώσεις:
*Η διανυκτέρευση στο Δυρράχιο μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Φιέρι ή στα Τίρανα

Out of stock

Product Description

1η μέρα, Aθήνα – Πάτρα – Ιωάννινα – Δυρράχιο (730 χλμ): Συγκέντρωση και αναχώρηση νωρίς το πρωί. Συνοριακός έλεγχος, διέλευση, και συνεχίζουμε για το Δυρράχιο, Αρχαία Επίδαμνος, που ιδρύθηκε το 627 π.χ. από Έλληνες αποικιστές της Κορίνθου και της Κέρκυρας και σήμερα αποτελεί το μοναδικό λιμάνι της Αλβανίας. Με τις απαραίτητες στάσεις, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Τίρανα – Μαυροβούνιο – Μπούτβα – Νέουμ (300 χλμ): Μετά το πρωινό μας, αναχώρηση για μία σύντομη περιήγηση στο ιστορικό κέντρο των Τιράνων, όπου θα δούμε την κεντρική πλατεία Σκεντέρμπεη, την παλιά Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, το τζαμί που χρονολογείται περίπου το 1879, τον Πύργο του Ρολογιού του 1830, και την Ορθόδοξη Εκκλησία Της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Μαυροβούνιο, γνωστό και ως Montenegro, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα, από τις ωραιότερες της Ευρώπης και το γραφικό νησάκι Άγιο Στέφανο, γνωστό και ως Sveti Stefan, αγαπημένο θέρετρο διάσημων επισκεπτών ανά τον κόσμο, για να φτάσουμε στο διάσημο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, την παλαιότερη μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη, των ακτών του Μαυροβουνίου, της οποίας η ονομασία προέρχεται από την αρχαία Ελληνική λέξη Βούς (Βόδι), σύμφωνα με την μυθολογία ιδρύθηκε από τον Κάδμο, τον πρώτο Βασιλιά της Θήβας. Σχετική παραμονή για να απολαύσουμε το πανέμορφο τοπίο κάνοντας βόλτες και αγορές. Θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας κατά μήκος των ακτών για το Νέουμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση πόλης) – Νησί Λόκρουμ (60 χλμ): Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε με περιήγηση στο πανέμορφο Ντουμπρόβνικ, παλιά του ονομασία “Ραγκούσα“, μεσαιωνική πόλη, η οποία χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, πού όμως δεν αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαικά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές το 68% των κτηρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευμένο από την Unesco) είναι μία οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χλμ. Θα δούμε τα ανάκτορα σπουδαίας αρχιτεκτονικής, τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αι. χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, μοναστηριακά συμπλέγματα, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι του 14ου αι. που βρίσκεται στην δυτική πλευρά, την μικρή κρήνη του Ονοφρίου με την εκκλησία του Σωτήρος. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείτε το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης, όπου δίπλα του το δημαρχείο και ο καθεδρικός ναός και το θησαυροφυλάκιο. Χρόνος ελεύθερος. Σας προτείνουμε μία βόλτα πάνω στα τείχη ή μία βόλτα με το τελεφερίκ για να απολαύσετε την καλύτερη θέα της πόλης. Επίσης προαιρετικά για όσους επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην κρουαζιέρα στο νησάκι Λόκρουμ. Το πευκόφυτο νησί Λόκρουμ όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, αλλά σώθηκε ως εκ θαύματος. Επίσκεψη στον πανέμορφο Βοτανικό κήπο, την αλμυρή λίμνη που αποκαλείται Νεκρά θάλασσα και τα ερείπια του μοναστηρίου-εκκλησίας του Ριχάρδου του Λεοντόκαρδου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Μόσταρ (60 χλμ): Μετά το πρωινό μας, προαιρετική εκδρομή στο Μόσταρ στην Βοσνία Ερζεγοβίνη, στο οποίο θα φτάσουμε μέσα από μία φανταστική διαδρομή της κοιλάδας του ποταμού Νερέτβα, στην γραφική πόλη με την Οθωμανική γέφυρα (Στάρι Μόστ). Το όνομα της πόλης οφείλεται στην Παλιά Γέφυρα (Στάρι Μόστ) και τους πύργους στις άκρες της, που ονομάζονται “Φύλακες της Γέφυρας“ (Μοστάρι). Η γέφυρα χτίστηκε επί Οθωμανικής κυριαρχίας, καταστράφηκε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας και ξαναχτίστηκε το 2004. Από το 2005 η γέφυρα αποτελεί Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο. Αφού περιηγηθούμε στην πόλη, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, βόλτα, αγορές τοπικών προιόντων, να περιπλανηθούμε στα στενά δρομάκια της παλαιάς πόλης και να θαυμάσουμε τα τείχη και να απολαύσουμε θαυμάσια θέα προς κάθε μεριά της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Νέουμ – Κότορ – Δυρράχιο: Μετά το πρωινό μας, Θα συνεχίσουμε για την παλιά πόλη του Κότορ, μνημείο φυσικής ομορφιάς και πολιτισμού που κτίστηκε μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό Φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Η πόλη περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ. που ξεκινά από την θάλασσα και φτάνει ως την βραχώδη κορυφή του. Θα δούμε τον καθεδρικό Ναό Του Αγίου Τρύφωνα, Του Αγίου Λουκά, το μουσείο της Ναυτικής ιστορίας του Μαυροβουνίου και το επιβλητικό παλάτι του πρίγκηπα Πέτροβιτς. Κατόπιν για Δυρράχιο, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η μέρα Δυρράχιο – Αθήνα(730 χλμ): Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη το Βράδυ.