Κράτηση
Meteora11

Δ’ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΑ ΜΕΤΕΩΡΑ

119.00€

Περιλαμβάνει:
• Μεταφορές/Περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
• Διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 3* η 4*
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγό/Συνοδό εκδρομής, Ασφάλεια Αστικής ευθύνης, Φπα.

Out of stock

Product Description

Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου – Καλαμπάκα – Τρίκαλα – Πύλη Πόρτα Παναγιά – Ελάτη – Λίμνη Πλαστήρα – Νέο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

1η μέρα, Αθήνα – Τρίκαλα – Μετέωρα Ιερα Μονή Αγίου Στεφάνου – Καλαμπάκα: Αναχώρηση το πρωί με στάση για καφέ κοντά στη Λαμία και στη συνέχεια αφού περάσουμε το Δομοκό, Καρδίτσα, θα φτάσουμε στα πανέμορφα Τρίκαλα. Θα θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη, τον Θεσσαλικό κάμπο, θα κάνουμε βόλτα δίπλα στο Ληθαίο ποταμό που διασχίζει την πόλη, στον πεζόδρομο των Τρικάλων, το Ασκληπιείο της αρχαίας Τρίκκης το αρχαιότερο και σημαντικότερο της Ελλάδας, επίσης τα Ρωμαικά λουτρά και ψηφιδωτά, το Φρούριο της πόλης, το Κουρσούμ Τζαμί κ.α. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και ξεκούραση. Το απόγευμα μετάβαση στα Μετέωρα, στην Ι.Μ. Αγ. Στεφάνου για να παρακολουθήσουμε την λειτουργία των Χαιρετισμών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Καλαμπάκα – Νέο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας – Πύλη – Πόρτα Παναγίά – Ελάτη – Καλαμπάκα: Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε με επίσκεψη στο νέο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων, ένα μεγάλο έργο τέχνης με προσομοιώσεις του περιβαλλοντος διαβίωσης των ζώων και των μανιταριών. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για τα πανέμορφα χωριουδάκια θέρετρα της Πίνδου. Πρώτη μας στάση θα είναι στο χωριό Πύλη και η Βυζαντινή εκκλησία Πόρτα Παναγιά (1283). Θα προσκυνήσουμε και θα θαυμάσουμε τις μοναδικές ολόσωμες εικόνες κατασκευασμένες από πολύχρωμες ψηφίδες. Κατόπιν δίπλα από το πέτρινο μονότοξο γεφύρι και τον Πορταϊκό ποταμό θα απολαύσουμε τον καφέ μας. Συνεχίζουμε για την πανέμορφη Ελάτη, γραφικό ελατοσκέπαστο χωριό της Πίνδου χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 860 μέτρα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα, βόλτα και αγορές τοπικών προϊόντων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Καλαμπάκα – Πλήρης Γύρος Λίμνης Πλαστήρα – Αθήνα: Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για τα παραλίμνια χωριά της λίμνης Πλαστήρα. Τεχνητή λίμνη σε υψόμετρο 1000 μ. που πήρε το όνομα του Πολιτικού Πλαστήρα καθ’ ότι εκείνος είχε την ιδέα της κατασκευής του φράγματος το 1920 – 1930, μία κατάληξη ποταμών που ξεκινούν από τις βουνοκορφές και δημιουργούν γύρω τους ένα μαγικό κόσμο από ιτιές πλατάνια και σκλήθρα. Πρώτη μας επίσκεψη στην ιστορική Μονή Κορώνης σε υψόμετρο 1.150 μ. με θέα τον κάμπο της Καρδίτσας . Στην πλάζ Λαμπερού θα έχουμε παραμονή για γεύμα σε τοπική ταβέρνα δίπλα από τη λίμνη. Κατόπιν θα φθάσουμε στο Φράγμα Ταυρωπού το οποίο έχει μήκος 220 μ. και ύψους 83 μ. καθοριστικό για την ύδρευση , την άρδευση και την ηλεκτροδότηση. Μικρή στάση για φωτογραφίες. Πορεία επιστροφής με ενδιάμεση στάση καθοδόν.