Κράτηση
pamoukale2

Σμύρνη-Παμούκαλε 4 Μέρες

295.00€

ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Κάθε Εβδομάδα

Σμύρνη-Παμούκαλε

Διάρκεια:  | Αναχώρηση: Κάθε Παρασκευή

Σμύρνη – Θερμές Πηγές Παμούκαλε (1) – Έφεσος – Κιρκιτζέ – Σμύρνη (ξενάγηση πόλης) (2) – Πέργαμος – Αιβαλί

Out of stock

Product Description

ΟΜΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Κάθε Εβδομάδα

Σμύρνη-Παμούκαλε

Διάρκεια:  | Αναχώρηση: Κάθε Παρασκευή

 

Σμύρνη – Θερμές Πηγές Παμούκαλε (1) – Έφεσος – Κιρκιτζέ – Σμύρνη (ξενάγηση πόλης) (2) – Πέργαμος – Αιβαλί

 

1η ΜΕΡΑ:ΑΘΗΝΑ – ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ

Συνάντηση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα της Μικράς Ασίας, λίκνο της Ιωνικής τέχνης με έντονες επιρροές από αρκετούς πολιτισμούς. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Μεντερές και αναχώρηση για το Παμούκαλε, τη πόλη του Βαμβακιού με τις Θερμές Πηγές με λουτήρες από τα Ρωμαϊκά χρόνια. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης όπου θα δούμε το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Άφιξη στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ:ΠΑΜΟΥΚΑΛΕ – Έφεσος – Κιρκιτζέ – ΣΜΥΡΝΗ

Πρωινό και στη συνέχεια επίσκεψη στο ιερό βουνό με τα ρωμαϊκά θερμά λουτρά που λειτουργούν μέχρι σήμερα, το ναό του Απόλλωνα Αρχηγέτη, τον τόπο μαρτυρίου του Απόστολου Φίλιππου, της απέραντης ρωμαϊκής νεκρόπολης, και το αξιοθαύμαστο φυσικό φαινόμενο της λευκής ασβεστολιθικής πλάκας που καλύπτει την επιφάνεια του εδάφους με ρηχές φυσικές λεκάνες ζεστού νερού. Αναχώρηση για την πιο καλοδιατηρημένη αρχαία πολιτεία της Εφέσου, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου, ο Ναός της Αρτέμιδος. Θα διαβούμε την οδό των Κουρητών και θα θαυμάσουμε τη βιβλιοθήκη του Κέλσιου, πραγματικό κόσμημα της Αρχαιοελληνικής περιόδου. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Πρυτανείο, το Ναό του Δομητιανού, το μνημείο του Μέμμιου και τη κρήνη του Τραιανού. Στη συνέχεια επίσκεψη στο σπίτι στο οποίο ανάμεσα στα έτη 37 μ.Χ. και 45 μ.Χ., ο Απόστολος Ιωάννης έφερε την Παναγιά. Θα βρεθούμε στο μέρος στο οποίο η Παρθένος Μαρία έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής της και ολοκληρώνοντας την επίσκεψή μας θα πάρουμε άγιασμα από τις κρήνες που βρίσκονται στο χώρο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το χωριό της Διδώ Σωτηρίου, το Κιρκιτζέ που θα μας χαρίσεις ανεπανάληπτες συγκινήσεις και εικόνες από τη ιστορία του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Αναχώρηση για τη Σμύρνη . Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

3η ΜΕΡΑ:ΣΜΥΡΝΗ – Ξενάγηση πόλης – Πέργαμος – Αιβαλί

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε τη Σμύρνη. Θα διασχίσουμε τη παραλιακή λεωφόρο όπου θα θαυμάσουμε τις ακτές και το λιμάνι που περιτριγυρίζονται από γραφικές προσόψεις σπιτιών που αποδεικνύουν ότι ο Ελληνισμός έχει περάσει από εδώ και έχει αφήσει ανεξίτηλες τις μνήμες του. Πρώτη μας στάση το Κορδέλιο (Καρσίγιακα), η κεντρική πλατεία με το ρολόι καθώς και η συνοικία του παζαριού Κονάκ. Επόμενος μας σταθμός είναι το νέο λιμάνι των πρώην φραγκομαχαλάδων. Συνέχεια έχει η καρδιά που άνθισε ο Ελληνισμός στη Σμύρνη, το Καράτασι και Μικρός Γιαλός όπου θα έχουμε τη δυνατότητα για ένα περίπατο στα σοκάκια της πόλης. Στη συνέχεια επίσκεψη στο κάστρο της πόλης το Καντιφέ Καλέ, όπου βρίσκεται στο όρος Πάγος χτισμένο τον 4ο π.Χ. αιώνα από τον Λυσίμαχο. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε μια πανοραμική άποψη της πόλης. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε βόρεια προς το θρυλικό αρχαιολογικό χώρο της Περγάμου. Ξενάγηση στη διάσημη Κόκκινη Βασιλική, μία από τις 7 αρχαιότερες εκκλησίες του κόσμου. Εδώ θα δούμε τη βάση του Βωμού του Δία, το Τέμπλο της Αθηνάς και τα ερείπια του ναού του Διονύσου. Επίσης θα δούμε το Ασκληπιείο αφιερωμένο στο θεό της Υγείας το οποίο και αυτό θεωρείται ένα από τα αρχαιότερα νοσοκομεία του κόσμου. Επόμενη μας στάση το Αιβαλί και τα Μοσχονήσια. Το Αϊβαλί ή αλλιώς Κυδωνιές υπήρξε μαζί με άλλες παρακείμενες πόλεις και χωριά ένα από τα πιο ιστορικά κέντρα του Ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Εκεί θα επισκεφτούμε την Εκκλησία των ταξιαρχών. Η πόλη, αποτέλεσε σύμβολο της προσφυγιάς του 1922. Σήμερα είναι ένα αναπτυσσόμενο αστικό κέντρο, το οποίο διατηρεί ακόμα αρκετά από τα ελληνικά του στοιχεία. Χαρακτηριστικός είναι ο ωραίος αιγιαλός στο μυχό του που λεγόταν “Φάληρο”, με ωραία λουτρά, καθώς και το προάστιο “Γενιτσαροχώρι” με τους εσωτερικούς λιμένες Αγιά Παρασκευή και Πασά-λιμάνι. Το απόγευμα αναχώρηση για Σμύρνη. Το βράδυ σας προτείνουμε να περπατήσετε τη παραλιακή τη πόλης και να ανακαλύψετε τα μυστικά γεύσεων και διασκέδασης αυτής της πόλης. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

4η ΜΕΡΑ:ΣΜΥΡΝΗ – ΑΘΗΝΑ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο όπου θα πάρουμε τη πτήση επιστροφής για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα γεμάτοι όμορφες μνήμες ενός ένδοξου παρελθόντος.

 

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ  ΜΑΡΤΙΟΣ – ΑΠΡΙΛΙΟΣ – ΜΑΙΟΣ 2015
ΜΕΡΕΣ ΑΝΑΧ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ 2ΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙΚΟ 1ΚΛΙΝΟ
4 Κάθε Παρασκευή Ημιδ/φη Ontur 4* superior 295 195  375

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσεως
 • Διαμονή και διατροφή ως αναφέρονται στον αναλυτικό τιμοκατάλογο
 • Μεταφορές από και προς αεροδρόμια/ξενοδοχεία
 • Περιηγήσεις/ εκδρομές ως αναφέρονται ανωτέρω
 • Έμπειρος ελληνόφωνος αρχηγός συνοδός
 • Τοπικοί ξεναγοί
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια έως 75 ετών
 • Ενημερωτικά έντυπα

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι 135 €
 • Είσοδοι σε μουσεία / μνημεία
 • Φιλοδωρήματα
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά τα συμπεριλαμβανόμενα γεύματα
 • Οτιδήποτε προαιρετικά προτείνετε ή συνιστάται και δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα

Γενικές σημειώσεις

Δυνατότητα αναχώρησης από Θεσ/νικη απευθείας στις ίδιες τιμές! Από την υπόλοιπη Ελλάδα – ειδική προσφορά + 100 € μόνο!

 

 

 

Για πληροφορίες και κρατήσεις στο (+30) 2104295171 και στο email: info@thelwdiakopestwra.gr

 

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Σμύρνη-Παμούκαλε 4 Μέρες”