Κράτηση
Kastoria01

“..από την Ήπειρο… εώς την Μακεδονία..” | ΙΩΑΝΝΙΝΑ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

280.00€

Περιλαμβάνει:
• Μεταφορές/περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
• 2 διανυκτερεύσεις στα Ιωαννίνα στο πολυτελές κεντρικό ξενοδοχείο Grand Serai Hotel & Spa 5
• 2 διανυκτερεύσεις στην Θεσσαλονίκη σε επιλεγμένο κεντρικό ξενοδοχείο 4
• Ημιδιατροφή
• Αρχηγός/Συνοδός εκδρομής, Ασφάλεια αστικής ευθύνης, Φπα

Out of stock

Product Description

Μονοδένδρι – Ζαγοροχώρια – Ι.Μ. Μολυβδοσκέπαστης – Χαράδρα Βίκου – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Άνω Πορόϊα – Κρουαζιέρα Θερμαϊκού

1η μέρα, Αθήνα – Μουσείο Βρέλλη – Ιωάννινα: Αναχώρηση το πρωί, πρώτη μας στάση στον Ισθμό. Μέσω Ρίου- Αντίριου, φθάνουμε στην όμορφη Αμφιλοχία, όπου θα έχουμε στάση για ξεκούραση και γεύμα. Συνεχίζουμε προς Άρτα και στο Μουσείο Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα, με σκηνές και πρόσωπα από την ιστορία της Ηπείρου. Θα δούμε το κρυφό σχολειό, τους δασκάλους του γένους, την σφαγή του Αλή Πασά, την κυρά Φροσύνη κ.α. Άφιξη και τακτοποίηση στο κεντρικό ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα, Καλπάκι, Πολεμικό Μουσείο – Ι.Μ. Μολυδβδοσκέπαστης – Κόνιτσα, Μονοδένδρι – Χαράδρα Βίκου: Πρόγευμα και αναχώρηση για το Καλπάκι και θα επισκεφθούμε το μουσείο Πολέμου 1940 – 1941 με συλλογή αντικειμένων και φωτογραφιών του Ελληνοιταλικού Πολέμου και προβολή ενημερωτικής ταινίας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μολυβδοσκέπαστης. Το όνομα της το πήρε από το καθολικό που ήταν σκεπασμένο από μολύβδινες πλάκες, ένα από τα σημαντικότερα μνημειακά συγκροτήματα της Ηπείρου του 13ου αιώνα. Μέσω ωραίας διαδρομής συνεχίζουμε για τα γραφικά χωριά του Δυτικού Ζαγορίου Πεδινά, Βίτσα και Μονοδένδρι. Επίσκεψη στην Μονή Αγ. Παρασκευής Μονοδενδρίου πού είναι κτισμένη σε απόσταση 600 περίπου μέτρων από την πλατεία του οικισμού του Μονοδένδριου και δεσπόζει στο χείλος της χαράδρας του Βίκου, σε ένα τοπίο συγκλονιστικού κάλλους. Όπως συνάγεται από επιγραφή που σώζεται στο υπέρθυρο του κυρίως ναού, ο ναός ανεγέρθη και ιστορήθηκε το 1412-13, από τον άρχοντα Μιχαήλ Βόδα. Eπίσης θα δούμε την Χαράδρα Βίκου, ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη με αναφορά και στο βιβλίο Γκίνες, ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου. Το πλάτος της χαράδρας στη βάση (κοίτη) κυμαίνεται από 30 μέχρι 100 μ. και το μήκος είναι περίπου 12 χλμ. Ελεύθερος χρόνος και παραμονή για γεύμα στο Μονοδένδρι όπου θα έχουμε την δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις παραδοσιακές πίτες κ.α. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα, Ιωάννινα: Παλαιά Πόλη & Κάστρο – Παναγία Μαυριώτισσα, Καστοριά – Βέροια – Θεσσαλονίκη: Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος στην παλαιά πόλη και το Κάστρο. Εάν είναι ανοικτό μπορείτε να επισκεφθείτε το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο – τζαμί του Ασλάν Πασά, και την ακρόπολη Ιτς Καλέ – Βυζαντινό Μουσείο – τάφος του Αλή Πασά. Κατόπιν αναχώρηση για την πόλη της Καστοριάς με πρώτη επίσκεψη στην Μονή Της Παναγίας Μαυριώτισσας. Συνεχίζουμε για την πόλη της Καστοριάς, με τα παλιά αρχοντικά, τις βυζαντινές εκκλησίες, την πανέμορφη λίμνη, με στενά πλακόστρωτα δρομάκια, μία πόλη που δραστηριοποιείται στην τέχνη της γουναρικής για περισσότερο από 500 χρόνια, σύμβολο αρχοντιάς και κοινωνικής προβολής, χτισμένη 703 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο. Ελεύθερος χρόνος για γεύμα, βόλτα και ψώνια στα καταστήματα γουναρικών και σουβενίρ. Συνεχίζουμε για Βέροια, όπου θα επισκεφθούμε το Βήμα Του Απόστολου Παύλου, το σπουδαιότερο και μακροβιότερο σημείο αναφοράς της εκκλησιαστικής ιστορίας της πόλης και ειδικά του Χριστιανισμού καθώς θεωρείται ότι κήρυξε τον Χριστιανισμό ερχόμενος στην Βέροια, και θα παραμείνουμε για βόλτα και καφέ στην μεγάλη πλατεία Ελιάς και να απολαύσουμε το τοπικό ραβανί. Συνεχίζουμε για Θεσσαλονίκη, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα, Θεσσαλονίκη – Οχυρό Ρούπελ – Λίμνη Κερκίνη – Άνω Πορόϊα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Σέρρες, γέφυρα Στρυμώνα. Θα φτάσουμε 5χλμ. Πριν απο τα σύνορα της Βουλγαρίας, όπου με ειδική άδεια θα επισκεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στο Οχυρό Ρούπελ. Πρόκειται για το καταφύγιο – στρατηγείο με τους υπόγειους δαιδαλώδεις διαδρόμους, από όπου οι Έλληνες πρόβαλαν αντίσταση κατά τη διάρκεια του ΄Β Παγκόσμιου Πολέμου. Οι εικόνες και η ατμόσφαιρα θα μας μεταφέρουν σε εκείνα τα χρόνια. Συνεχίζουμε για την Λίμνη Κερκίνη, ένας από τους πλουσιότερους υδροβιότοπους της Ευρώπης. Εδώ ξεχειμωνιάζει και ο αργυροπελεκάνος, σπάνιο είδος υπό εξαφάνιση. Σχετικά παραμονή και βαρκάδα στην λίμνη όσοι επιθυμούν. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε για γεύμα στα Άνω Πορόϊα, γραφικό χωριό πνιγμένο στα πλατάνια, στους πρόποδες του Όρους Μπέλες σε ειδυλλιακό περιβάλλον. Εδώ υπάρχει πεστροφείο, σχολή ιππασίας για προαιρετική ιππασία με μικρά άλογα για τους τολμηρούς και ταβερνάκια που σερβίρουν τοπικές σπεσιαλιτέ και βουβαλίσιο κρέας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα, Θεσσαλονίκη, Κρουαζιέρα στον Θερμαϊκό – Αθήνα: Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για μια πανοραμική περιήγηση στην πόλη. Πρώτη μας στάση στον Ναό του Αγίου Δημητρίου ο οποίος κτίσθηκε τον 5ο αι., είναι τρίκλιτος βασιλική , τεραστίου μεγέθους. Κάτωθεν του δαπέδου υπάρχουν κατακόμβες στις οποίες οδηγεί κλίμακα μέσα στον ναό. Ο ναός φιλοξενεί λείψανα του Αγίου και έχει επανειλημμένως καταστραφεί. Θα συνεχίσουμε για τα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως την Ροτόντα, την Καμάρα (Αψίδα του Γαλέριου), τα βυζαντινά τείχη και στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα καταλήξουμε στον Λευκό Πύργο, και για όσους θελήσουν θα απολαύσουμε μία μίνι κρουαζιέρα με το καραβάκι, και θα θαυμάσουμε την θέα της Νύμφης του Θερμαϊκού μέχρι την Περαία, όπου θα μας περιμένει το πούλμαν. Πορεία επιστροφής με ενδιάμεση στάση καθοδόν.